Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΜΝΕΣ


Λίμνη Δασίου! Ένας καταπληκτικός προορισμός στην κορυφή της Ζήρειας!

Η Ζήρεια είναι ένα άπό τα ομορφότερα βουνά, στο οποίο η μισή Ελλάδα έχει άμεση πρόσβαση ! Φεύγοντας από τα Τρίκαλα Κορινθίας και συνεχίζοντας την πορεί ασας προς την κορυφή θα βρείτε τη λίμνη Δασίου, η οποία αποτελεί έναν πρώτης τάξεως προορισμό για μερικές ώρες χαλάρωσης. Φτιάξτε έναν καφέ δίπλα στη λίμνη, χαρείτε την υπέροχη φύση, περπατήστε ανάμεσα στα έλατα, φτάστε στο καταφύγιο  και, τέλος, κατεβείτε στα Τρίκαλα για φαγητό!  Και η εκδρομή αυτή θα σας μείνει αξέχαστη! 


Κείμενα-Φωτογραφίες: Νίκος Δεσύπρης
Από τα Τρίκαλα Κορινθίας κατευθυνόμαστε ΝΔ και φτάνουμε στο Α’ καταφύγιο της Ζήρειας. Από εκεί στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον ήπιο χωματόδρομο προς την λίμνη Δασίου, όπως μας δείχνουν οι μικρές πινακίδες που έχουν αναρτηθεί στο δρόμο. Στα αριστερά μας το βουνό έχει ακόμα χιόνια από τον χειμώνα, ενώ βλέπουμε και πολλά ανεμοσούρια, που κόβουν την βατότητα των δρόμων!
Εμείς συνεχίζουμε ευθεία και μετά από 3,7 km βλέπουμε μπροστά μας τη λίμνη Δασίου, που είναι πανέμορφη...
Η λίμνη Δασίου σχηματίζεται από τα νερά που ρέουν εδώ από τις γύρω κορυφές του συμπλέγματος της Ζήρειας. Γύρω της θα βρούμε πολλά έλατα, ενώ όλη η περιοχή είναι κατάφυτη.
Ο ήπιος χωματόδρομος δρόμος περνά δίπλα από τη λίμνη από όπου μπορούμε να έχουμε μια πολύ καλή άποψή της. Μετά από μερικά μέτρα στρίβουμε αριστερά και παρκάρουμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το παρατηρητήριο! Εκεί θα βγάλουμε φωτογραφίες της λίμνης και θα φτιάξουμε να πιούμε έναν καφέ!
Λίγο μετά γυρνάμε το δρόμο πίσω καμιά εκατοστή μέτρα και κατεβαίνουμε κάτω στην Δυτική πλευρά της λίμνης. Το έδαφος είναι υγρό και η παχιά λάσπη κάνει το Land Rover μας να χαίρεται, αφού βρίσκεται στο στοιχείο του! Με ελαφρύ γκάζι φτάνουμε μέχρι την άκρη της λίμνης όπου σταθμεύουμε για να βγάλουμε μερικές ακόμα φωτογραφίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ το χειμώνα το τοπίο γίνεται αλπικό, αφού τα χιόνια κατακλύζουν την περιοχή και η λίμνη παγώνει.
Το θέαμα όλες τις εποχές είναι καταπληκτικό! Τα δέντρα φτάνουν μέχρι τις όχθες της λίμνης, ενώ η φύση καταπράσινη τριγύρω συνθέτει μία μοναδική εικόνα σαν καρτ ποστάλ.
Η λίμνη Δασίου αποτελεί έναν ακόμα πανέμορφο προορισμό στην Ελλάδα, που προσφέρεται ακόμα και για ημερήσια απόδραση. Αν θελήσετε να την επισκεφθείτε Σαββατοκύριακο, τότε καλό θα ήταν να μείνετε στα Μεσαία Τρίκαλα, όπου θα βρείτε όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου