Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

λιγα λογια απο το europe-greece.com



 
Περιηγήσεις

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος που φέρνει στο νου συνειρμούς από εικόνες, ήχους, αισθήσεις, πρόσωπα. Το μεσογειακό εύκρατο κλίμα της χώρας, η ποικιλομορφία του περιβάλλοντος, τα μνημεία και η ιστορία της, οι πεντακάθαρες θάλασσες, προκαλούν τον επισκέπτη για γοητευτικές περιηγήσεις. 
Η ελληνική ενδοχώρα είναι ορεινή κατά τα 4/5 του εδάφους της με μόνο το 1/5 να αντιστοιχεί σε πεδινές περιοχές. Η ηπειρωτική Ελλάδα περιλαμβάνει περιοχές μεγάλης φυσικής ομορφιάς και είναι ιδανική για τους πραγματικούς φυσιολάτρες, αλλά και τους λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής ζωής και των λαϊκών παραδόσεων. Τα βουνά της Ελλάδας, δασοσκεπή ή γυμνά, εναλλάσσονται με μικρές ή μεγάλες, γραφικές κι εύφορες κοιλάδες και πεδιάδες, λίμνες και ποτάμια, μοναδικούς βιότοπους, σπήλαια παράκτια και ορεινά, αρχαιολογικούς χώρους και γραφικούς οικισμούς. 
Τα νησιά αποτελούν το κύριο γνώρισμα της ιδιαιτερότητας της Ελληνικής φύσης και βασικό στοιχείο της Ελληνικής κουλτούρας. Στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν συνολικά 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου. Τα νησιά της Ελλάδας είναι ιδανικά για περιηγήσεις, έχουν άπειρες και υπέροχες δαντελωτές παραλίες που παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία: παραλίες που εκτείνονται σε αποστάσεις χιλιομέτρων, μικροί κόλποι και ορμίσκοι, αμμώδεις παραλίες με αμμοθίνες, χαλίκια και παράκτιες σπηλιές, με απόκρημνα βράχια με τη σκούρα άμμο των ηφαιστιογενών εδαφών. Εκτός από παραλίες, τα Ελληνικά νησιά διαθέτουν αρχαιολογικούς χώρους, πανέμορφη αρχιτεκτονική και γοητευτικές τοπικές παραδόσεις δείγματα ενός πολύχρονου και πολυπρόσωπου πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου